fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Прикарпатським медикам заборонили використовувати санітарний транспорт для закупів і наказали зняти символіку "швидкої"

Прикарпатським медикам заборонили використовувати санітарний транспорт для закупів і наказали зняти символіку "швидкої"

Суспільство 16:35, 03.08, 2016

Департамент охорони здоров'я Івано-Франківської облдержадміністрації повідомив про результати службового розслідування випадку, коли на авто "швидкої" в супермаркеті купували продукти.

Нагадаємо, в понеділок громадський активіст Максим Кицюк сфотографував у Івано-Франківську біля супермаркету авто "швидкої", куди завантажували продукти. 

Читайте: На "швидкій" – по закупи. ФОТОФАКТ

КУРС писав, що за цим фактом в Департаменті охорони здоров'я ОДА розпочали службове розслідування. За попередніми даними, було з'ясовано, що авто передане обласній психлікарні №3 як "гуманітарна допомога" і не здійснює екстрену та невідкладну медичну допомогу. 

Сьогодні Департамент представив кінцеві результати службового розслідування: 

"В результаті проведення службового розслідування випадку використання медичного автомобіля з символікою невідкладної допомоги, про яке йшлося у матеріалі "На "швидкій" – по закупи. Фотофакт", встановлено, що автомобіль "OPEL VIVARO", який оснащений для санітарних потреб, використовується ОПНЛ №3 для перевезення пацієнтів та господарських потреб.

1

Виконуючому обов’язки головного лікаря ОПНЛ №3 Стрільців Н. Е. наголошено на суворому дотриманні наказу ДОЗ ОДА від 11.11.2015 року № 302 "Про заходи запобігання транспортним пригодам в закладах охорони здоров’я та медичних коледжах".

На даний час з автомобіля "OPEL VIVARO" вилучено символіку екстреної медичної допомоги. 

Керівникам закладів охорони здоров’я області та медичних коледжів доведено до відома наказ ДОЗ ОДА від 02.08.2016 року № 284 "Про зміни до наказу ДОЗ ОДА від 11.11.2015 року № 302" та наголошено на суворому його дотриманні. В ньому, зокрема, йдеться про заборону використовувати санітарний транспорт (для перевезення хворих) в роочий та позаробочий час для господарських потреб закладу, за винятком випадків, коли це оформлено документально. 

2

Департамент охорони здоров’я висловив подяку громадським активістам за їх пильну увагу. 

І повідомляє, що в ДОЗ ОДА функціонує "гаряча лінія"  (0342) 55 20 14.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: