fbpx

Прикарпатський нардеп Юрій Соловей проголосував проти захисту карпатських рік

Суспільство 20:10, 28.11, 2015

Народний депутат Юрій Соловей проголосував проти законопроекту 2009 а, яким вводилась процедура оцінки впливу на довкілля.

У 2014 році, під час виборів на окрузі 89 (Верховинський та Косівський райони  Івано-Франківської області) громадські активісти запитували у кандидатів в народні депутати, як вони ставляться до будівництва міні-ГЕС в Карпатах.

Оскільки більшість громади виступає проти такого будівництва, яке знищує річки, то всі кандидати виступили на підтримку громади і проти міні-ГЕС. В тому числі і Юрій Соловей.

1

Але вже 26 листопада 2015 року він проголосував проти законопроекту 2009 а, яким вводилась процедура оцінки впливу на довкілля, пише Стик.

2

Ця процедура дозволяла б об'єктивно оцінювати всі шкідливі впливи від міні-ГЕС ще на етапі проектування. Але законопроект відправили на повторне читання, бо за нього проголосувало лише 130 нардепів.

Нагадаємо, на Прикарпатті громади кількох сіл протестують проти будівництва малих гідроелектростанцій. Фактично побудова міні-ГЕС призводить до заганяння річки у трубу і пересихання її основного русла, через що також вмирає вся риба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: