fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Прикарпатський підліток, якого затримали на кордоні, йшов до Польщі, аби заробити грошей на лікування онкохворої матері. ВІДЕО

Прикарпатський підліток, якого затримали на кордоні, йшов до Польщі, аби заробити грошей на лікування онкохворої матері. ВІДЕО

Суспільство 09:37, 30.06, 2017

14-річний юнак намагався пішки та без документів оминути пункт пропуску, аби потрапити до Польщі. Він хотів улаштуватися на роботу, аби заробити грошей на лікування онкохворої матері.

Як писав КУРС, хлопця затримали прикордонники, коли він намагався перейти межу поза прохідним пунктом.

"Підліток не ховався – просто йшов полем. Пункт пропуску "Шегині" залишив збоку на відстані двох кілометрів. Він вірив, що це можна зробити. Не знаю, що його мотивувало. Може, пригодницькі фільми?"  міркує старший офіцер Західного управління Держприкордонслужби Роман Стахів.

Школяр живе високо в горах у невеличкому селі Акрешори. Звідти до Шегинь понад 300 кілометрів. Їх хлопець подолав за дві доби – спочатку їхав маршрутками, потім ішов пішки. Вдома про похід підлітка навіть не підозрювали, бо він пішов увечері, нікого не попередивши. Мати чекала на нього майже добу, а потім зателефонувала до сільради, йдеться в сюжеті ТСН.

"Знаєте, який для неї стрес, якщо вона онкохвора, після курсу хіміотерапії – і не знаєш, де син! Тільки мала сестра бачила, що взяв рюкзак",  каже сільський голова Марія Пилип'як.

У притулку, куди мандрівника відвезла поліція, хлопець розповів, що до Польщі прямував заради заробітків. "У нього хвора мати, а батько працює в Польщі, заробляє гроші на операцію матері. Дитина дуже позитивна, видно, що вихована, і хотів таким чином допомогти, щоб врятувати життя і здоров'я своєї мами. Він навіть не сказав їй, щоб її не хвилювати. Він казав, що я до Перемишля дійду, а там знайду якусь роботу, щоби заробити гроші",  розповіла вихователь-методист Львівського притулку для дітей Галина Маланчук. 

Односельці хлопця його мандрівкою вражені. Вчинок вони називають неочікуваним. "Спокійний хлопчина, сім'я нормальна, вдома скандалів не було",  каже сільський голова. Батька підлітка терміново викликали до України, аби він забрав із притулку дитину. Спілкуватися з журналістами чоловік не захотів. У поліції ж запевнили, що карати рідних за те, що недогледіли сина, не будуть – обмежаться лише бесідою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: