fbpx

Прикарпатський студент став призером чемпіонату Європи і світу з гирьового спорту

Спорт 18:26, 24.05, 2016

Нещодавно з португальського міста Порто повернувся студент третього курсу медичного факультету ІФНМУ Назар Гривул, який брав там участь у змаганнях з гирьового спорту – чемпіонаті Європи серед чоловіків та аматорів і чемпіонаті світу серед студентів. Юнак привіз аж чотири призові місця.

Назар Гривул посів друге місце в трьох номінаціях: Чемпіонат Європи серед професіоналів у поштовху довгим циклом, Чемпіонат Європи серед аматорів серед чоловіків, Чемпіонат світу серед студентів. А також здобув перше місце у чемпіонаті Європи серед аматорів по юніорах, повідомляє прес-служба ІФНМУ.

Гирьовим спортом юнак займається вже два роки, а інтенсивна підготовка до чемпіонату тривала три місяці. Протягом цього періоду Назар щодня тренувався по три години вдень та дві години увечері.

До речі, Назар Гривул уперше в житті взяв участь у змаганнях світового рівня.

"Удача тут ні до чого, – заперечує юнак. – Заради цієї перемоги я докладав титанічних зусиль під час виснажливих тренувань".

Студент каже, що обрав гирьовий спорт, бо саме цей вид спорту найдужче відповідає його характеру.

"Гирьовий спорт розвиває силу волі й витривалість", – пояснює Назар.

На разі хлопець готується долати наступну вершину – світовий чемпіонат серед професіоналів, який відбудеться восени в Італії. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: