fbpx

Прикарпатський університет переміг у грантовій програмі ЄС ЕРАЗМУС +

Суспільство 15:48, 11.08, 2017

30 університетів України працюватимуть над поліпшенням освітніх програм у 6 сферах. Робота здійснюватиметься у межах 8 проектів, які перемогли на конкурсі Програми ЄС ЕРАЗМУС+ : Розвиток потенціалу вищої освіти з 2017 року.

Вперше в історії Програми Темпус та Еразмус+ до фінансування рекомендували проект, в якому саме український університет – Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника – виступає як грантоотримувач і координатор проекту.

До проекту також залучені інші українські організації та університети з Кіпру, Іспанії та Польщі. Команда проекту працюватиме над модернізацією педагогічної вищої освіти та інноваційних інструментів навчання і викладання.

Про це повідомляється на офіційному сайті МОН України.

Інші 7 проектів координуватимуть університети країн-членів Програми Еразмус+, серед яких Німеччина, Італія, Румунія, Естонія, Іспанія, Словенія, а партнерами виступатимуть вищі навчальні заклади з Австрії, Бельгії, Болгарії, Кіпру, Естонії, Франції, Німеччини, Італії, Латвії, Литви, Нідерландів, Польщі, Румунії, Словенії, Іспанії, Швеції, Великобританії, Вірменії, Грузії, Ізраїлю, Казахстану, Молдови, Монголії, Узбекистану, В'єтнаму.

Серед партнерів-переможців з України є Міністерство освіти і науки України, Національне агентство з забезпечення якості вищої освіти, ДУ "НМЦ "Агроосвіта" та інші організації.

Проекти спрямовані на покращення освітніх програм у сферах технологій, біоінженерії, екології, менеджменту, логістики та агропромисловості. Окрім цього, вони запроваджуватимуть сучасні методи навчання і викладання та поліпшуватимуть співпрацю вишів з бізнесом і державою. У їх межах також створюватимуться інноваційні центри на основі обміну досвідом з країнами-членами і партнерами програми Еразмус+.

Загалом на конкурсі було відібрано 149 проектів, загальна вартість яких близько 7,5 млн євро. У реалізації проектів візьме участь 41 українська організація.

Довідково: Напрям Розвиток потенціалу вищої освіти (CBHE) є окремим компонентом міжнародного виміру програми Еразмус+, за яким Європейський Союз надає підтримку проведення реформ у сфері вищої освіти. В рамках трьох конкурсів у період з 2014 р. до 2017 року Програми Еразмус+ напряму Розвиток потенціалу вищої освіти від України було подано 355 проектів, з яких 24 проект відібрано до фінансування. 68 вищі навчальні заклади України є партнерами таких проектів, з яких 1 є координатором-грантоотримувачем. Сума виділених грантів Європейським Союзом на партнерства проектів складає більш як 15 млн євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: