fbpx

Прикарпатський Яворів відзначили на Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України 2017»

Суспільство 22:34, 12.09, 2017

У Мінагрополітики відбулася церемонія нагородження переможців та фіналістів II Всеукраїнського конкурсу "Неймовірні села України 2017".

Метою проекту є сприяння взаємодії малого і середнього бізнесу та органів державного управління на селі для підтримки розвитку сільських територій та громад, популяризація життя у селі та нагадування про історико-культурну спадщину українського села.
У заході взяли участь перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, представники експертної ради конкурсу, посольства Франції в Україні, проекту "Німецько-український агрополітичний діалог".
 
Як повідомлялося раніше, перше місце посіло село Червоне Житомирської області, друге – село Яворів Івано-Франківської області, трете – село Ломачинці Чернівецької області. Також переможець конкурсу отримав унікальну можливість відвідати восени цього року Німеччину з метою обміну досвідом щодо розвитку державного управління та коопераційного самоврядування в цій країні.
"Сьогодні ми побачили лише невелику частку того, наскільки натхненні, ідейні та вмілі можуть бути українці. Мінагрополітики приділяє сільському розвитку, кооперації, органічному сектору, підтримці малого виробника величезну увагу. Проте, я впевнена, що тільки спільними зусиллями міністерства, органів місцевого самоврядування, активних сільських громад, аграрного бізнесу, наших закордонних партнерів можна досягти визначних успіхів", – підкреслила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова на завершення заходу.

Довідково

Всеукраїнський конкурс "Неймовірні села України 2017", організаторами якого є онлайн-ресурс AgroPortal.ua та асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ), цьогоріч відбувся вдруге.

Конкурс проходить за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, проекту "Німецько-український агрополітичний діалог", посольства Франції в Україні, Асоціації фермерів і приватних землевласників України, Аграрного союзу України, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М. Т. Рильського НАН України, Української асоціації активного та екологічного туризму, Науково-консультаційного центру з туризму, Асоціації гідів України та Асоціації гостинності України.

Для участі у конкурсі надійшло більш ніж 300 заявок, з яких обрано 20 півфіналістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: