fbpx

Прикарпатці допомогли енергетикам ліквідувати наслідки стихії

Суспільство 16:59, 16.11, 2016

Енергетики завершують ліквідовувати наслідки стихії, що пронеслася Прикарпаттям 13-14 листопада та спричинила перебої з електропостачанням по всій області. Наразі ситуація під контролем, залишилися тільки поодинокі вимкнення.

Зазначимо, що відновлювальні роботи сильно ускладнювали снігові замети на дорогах, які унеможливлювали рух техніки. Також через сніг важко було знаходити пошкодження ліній, енергетики не могли добратися до місць аварій та проводити обхід ліній, інформує прес-служба "Прикарпаттяобленерго".

"Нам дуже допомогли у виявленні пошкоджень мешканці постраждалих від стихії сіл, – розповідає технічний директор ПАТ "Прикарпаттяобленерго" Олег Сеник. – Люди самі обходили лінії там, куди ми не могли добратися, і повідомляли нас, біля якої опори є порив. Це той випадок, коли громада об’єднується для вирішення спільної проблеми. Хочу подякувати усім за розуміння і небайдужість".

Найактивніше допомагали енергетикам мешканці найбільш постраждалих від стихії районів – Снятинського, Городенківського та Тлумацького. 
В обленерго наголошують, що головною причиною масових вимкнень електропостачання стало падіння гілля на лінії. Адже дерева ще не скинули листя і під вагою листя та снігу гілля ламалося та падало на лінії. 
Нагадаємо, що сильний снігопад став причиною знеструмлення близько 130 сіл.

Для ліквідації аварій енергетики задіяли 71 аварійну бригаду, це 294 енергетики та 92 одиниці техніки. За критичну добу, 13 листопада, Кол-центр компанії прийняв 18 тисяч дзвінків, що у 6 разів вище за середній показник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: