fbpx

Прикарпатці віддали телефонним шахраям 10 тисяч гривень

Суспільство 16:39, 04.09, 2017

До поліції кожного дня продовжують надходити повідомлення про шахрайські дії невідомих, які обдурюють, а відтак обкрадають довірливих громадян.

На вихідних до чергової частини Калуського та Снятинського відділків поліції звернулось двоє потерпілих з повідомленням про те, що невідомі особи шахрайським шляхом заволоділи їхніми грошовими коштами в сумі близько 10 тисяч гривень.

Як повідомили заявники, на мобільні їм зателефонували псевдопрацівники місцевих банківських установ. У ході розмови зловмисники дізнались дані банківських карток потерпілих, після чого з рахунків були зняті вищевказані кошти.

З подібною заявою минулої доби до поліції звернувся 34-річний житель Тлумача, який також втратив гроші.

В ході слідчих дій було встановлено, що заявник вирішив придбати електроінструменти. На сайті "ОЛХ" знайшов повідомлення про такий продаж. Зв'язавшись із псевдопродавцем, чоловік переказав гроші в сумі 3000 гривень як передоплату за товар, але після того зв'язок із продавцем обірвався.

Відомості про ці факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, інформує сектор комунікації ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області.

КУРС писав, що днями в аналогічну ситуацію потрапив мешканець Тисменицького району, що купував машину через інтернет – він перерахував шахраям 8000 грн. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: