fbpx

Прикарпатцям боргують 6,6 мільйонів гривень заробітної плати

Суспільство 17:48, 25.04, 2016

У Франкіцвську під головуванням заступника директора департаменту соціальної політики – начальника управління праці Ярослави Ульванської проведено чергове засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Для забезпечення погашення боргів до Пенсійного фонду України укладено графіки погашення заборгованості із 41 боржником на суму 627,6 тисяч гривень, в тому числі заборгованість за страховими внесками – 67,9 тисяч гривень. З цієї суми у березні передбачалося погасити борг на загальну суму 44,1 тисяч гривень, фактично погашено 146,8 тисяч гривень заборгованості, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.
 

Заборгованість по єдиному соціальному внеску станом на 1 квітня складає 54,9 млн грн, в т. ч. по юридичних особах – 30,6 млн грн та по фізичних особах – 24,3 млн грн. Протягом І кварталу цього року заборгованість по ЄСВ зросла на 3,0 мільйонів гривень, в тому числі на 1,3 мільйони гривень по боржниках  юридичних особах та на 1,7 мільйони гривень по платниках – фізичних особах. При цьому в березні забезпечено скорочення заборгованості на 1,4 мільйони гривень.

У результаті вжитих заходів щодо погашення заборгованості із заробітної плати упродовж березня виплачено 742,9 тисяч гривень заробітної плати, забезпечено своєчасну виплату зарплати працівникам бюджетної сфери, відсутні борги з оплати праці на комунальних підприємствах, досягнуто повного погашення заборгованості із заробітної плати в 10 із 20 районів і міст обласного значення.

Однак в цілому виконати завдання щодо скорочення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам області не вдалося, оскільки при запланованому залишку суми боргу в 6,2 млн грн фактично станом на 1 квітня працівникам заборговано 6,6 млн грн заробітної плати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: