fbpx

Прикарпатцям повернуть 6,7 млн грн податкової знижки

Економіка 12:01, 21.10, 2016

За січень-вересень 2016 року більш як 6 тисяч громадян Івано-Франківщини подали декларації з метою використання права на податкову знижку. Задекларована сума податку з доходів фізичних осіб, що підлягає поверненню на розрахункові рахунки платників, склала 6,7 млн грн.

Про це повідомили в управлінні податків і зборів фізичних осіб Головного управління ДФС в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку-резидента у зв'язку з придбанням товарів, робіт чи послуг у резидентів-фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у відповідних випадках.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, визначені підпунктами 166.3.1 – 166.3.3 та 166.3.5 – 166.3.8 пункту 166.3 статті 166 Податкового кодексу України з внесеними змінами та доповненнями, та підтверджені відповідними платіжними і розрахунковими документами.

Для реалізації права на податкову знижку за 2015 рік громадянину необхідно заповнити та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи по 31.12.2016 включно, тобто упродовж усього 2016 року. Декларація надається фізичними особами – платниками ПДФО до податкової інспекції за місцем свого проживання за новою формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859. Податок підлягає поверненню протягом 60 календарних днів з дня подання декларації.

Необхідно зазначити, що у разі, якщо платник податку до кінця року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: