fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Прикарпаття поглиблюватиме співпрацю із благодійною організацією "ADAJ" у наданні психіатричної допомоги

Прикарпаття поглиблюватиме співпрацю із благодійною організацією "ADAJ" у наданні психіатричної допомоги

Здоров'я 16:42, 06.09, 2016

Сьогодні відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка із делегацією благодійної організації "ADAJ" (Франція) на чолі з засновником Мішелем Рампельбергом, Івет Бекю та Жан-Полем Парсі.

Участь у ній також взяли директор департаменту охорони здоров’я ОДА Мирон Матейко та головний лікар обласної психоневрологічної лікарні № 3 Мирон Мулик, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Під час розмови Ігор Пасічняк подякував іноземним благочинцям за вагому допомогу, яку вони впродовж 15 років надають медичному закладу області, та зазначив, що керівництво облдержадміністрації всіляко сприятиме продовженню обопільного співробітництва.

"Завдячуючи вашій підтримці, обласна психоневрологічна лікарня змогла забезпечити належне надання медичних послуг своїм пацієнтам,  наголосив посадовець. – Цінуємо вашу допомогу та розуміємо значущість діяльності організації, яка впродовж багатьох років забезпечує лікувальний заклад медичним обладнанням та інвентарем".

Ігор Пасічняк також розповів про ті кроки, які Україна робить на шляху до євроінтеграції, та висловив сподівання, що європейська спільнота підтримає українців у своєму прагненні.

Варто додати, що співробітництво ОПНЛ № 3 та "ADAJ" розпочалося у 2000 році. За тривалий час французькі благочинці зібрали та доставили на Прикарпаття близько 100 тонн вантажу, зокрема, обладнання для стоматкабінетів, відділень інтенсивної терапії, УЗД апарат, оргтехніку. Вдалося повністю обладнати відділення кризових станів лікарні, дитяче відділення. Неодноразово організація надавала і вітамінізоване харчування для учасників АТО.

Наразі представники організації мають намір надавати лікарні медикаменти. Тож метою їхнього прибуття на Івано-Франківщину стало обговорення механізму оперативного розмитнення допомоги та визначення переліку медикаментів для передачі у лікувальний заклад.

Слід зазначити, що за багаторічну співпрацю та активну меценатську діяльність Ігор Пасічняк нагородив гостей спільною грамотою голів облдержадміністрації та обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: