fbpx

Прикарпаття розвиватиме співпрацю з Литвою у медичній галузі

Здоров'я 17:28, 16.05, 2016

Перспективи налагодження тісної співпраці у галузі медицини обговорено під час зустрічі голови облдержадміністрації Олега Гончарука та представників Литовської медичної делегації.

У розмові, в якій також взяли участь директор департаменту охорони здоров’я ОДА Мирон Матейко, декан факультету післядипломної освіти, професор  Кестусіс Петріконіс, йшлося про обмін досвідом між прикарпатськими та литовськими лікарями, реалізацію взаємовигідних медичних проектів, стажування професорсько-викладацького складу у клініках Литви, пише КУРС з посиланням на пресс-службу Івано-Франківської ОДА.

На переконання Олега Гончарука, досягнення співробітництва у сфері охорони здоров’я є першим кроком на шляху до тісних соціально-економічних взаємовідносин між Прикарпаттям та Литвою.

“Литва – яскравий приклад того, як раціонально та максимально швидко можна досягнути успіхів у соціально-економічному розвитку країни,  підкреслив Олег Гончарук. – Тому ми зацікавлені у налагодженні конструктивної співпраці не лише у медичній галузі, але й у культурній та економічних сферах”.

За словами декана факультету післядипломної освіти, професора  Кестусіса Петріконіса, обмін досвідом між двома країнами стане імпульсом для обопільного фахового розвитку медиків, володіння ними унікальними методиками діагностики та лікування.

Додамо, що 18 лютого 2016 року було підписано Угоду про співпрацю між Республіканською клінікою Каунаса та Івано-Франківським національним медичним університетом. Перспективи налагодження тісної співпраці у галузі медицини обговорено під час зустрічі голови облдержадміністрації Олега Гончарука та представників Литовської медичної делегації.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: