fbpx

Припинити торгівлю з окупантами і визнати війну війною: облрада звернулася до Президента

Політика 12:46, 10.03, 2017

Івано-Франківська обласна рада звернулася до Президента України, Прем'єр-міністра і Голови Верховної Ради з вимогами припинити товарообіг з непідконтрольними територіями і заборонити силовий розгін блокади.

Івано-Франківська обласна рада закликає визнати факт окупації східних територій України зі сторони Російської Федерації, про що невідкладно прийняти відповідний закон, а також ввести режим воєнного стану на таких територіях України. 

Про це йдеться у зверненні облради "Про визнання частини території України окупованою Російською Федерацією, підтримки блокування торгівлі з тимчасово окупованими територіями та вжиття негайних заходів для зміцнення енергетичної безпеки України". Облрада закликає:

"- Припинити будь-який товарообіг, як натуральний, так і на основі грошових взаєморозрахунків з непідконтрольними територіями.

– Розробити, затвердити та реалізувати програму розвитку шахт та видобувних промислів вугілля на підконтрольній території України, а також програму переобладнання ТКС для використання вугілля.

– Утворити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з питань розслідування законності ведення торгівлі з тимчасово окупованою територією.

– Розробити державну програму впровадження альтернативних видів електроенергії, посилити співпрацю з міжнародними та іноземними інституціями щодо розвитку альтернативних видів електроенергії в Україні.

– Вжити вичерпних заходів щодо диверсифікації джерел постачання вугілля в Україні з інших джерел постачання вугілля в Україні з інших держав та створення резерву енергетичного вугілля для потреб металургійного та енергетичного комплексу України.

– Міністерству інформаційної політики України забезпечити функціювання теле- і радіомереж на тимчасово окупованих територіях з метою об'єктивного інформування українського населення Донбасу, яке вимушено проживає під окупацією.

Ми, депутати обласної ради, представляємо інтереси громади області, з якої було мобілізовано тисячі людей на боротьбу з агресором. Нав'язаний Росією збройний конфлікт на сході України забрав життя наших земляків.

Нинішня ситуація вимагає негайного втручання та рішучих, ефективних дій влади. Ми наполягаємо: органи державної влади зобов'язані докласти усіх зусиль, аби якомога швидше припинити торговельно-економічні відносини з ворогом. Українці – сильний народ і заслуговують на сильну владу, яка спроможна їх захистити".

Депутати доповнили текст вимогою про визнання війни війною й скасування абревіатури АТО, а також забороною силового розгону блокади торгівлі з ОРДЛО.

За звернення проголосував 61 депутат. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: