fbpx

Викладачі Івано-Франківського медуніверситету з розумінням поставилися до мобілізації, – ректор

Політика 14:25, 09.02, 2015

Сьогодні 12 медиків з Прикарпаття мають відправитися у зону бойових дій, 10 з них – викладачі Івано-Франківського національного медичного університету.

Про це КУРСу повідомив ректор університету Микола Рожко.

"Ви знаєте, що йде четверта хвиля мобілізації, і, напевно, є потреба у воєнних медиках. Ми отримали на університет список з обласного воєнкомату із 136 осіб, – каже Рожко.  Ніхто нікого не мав права примусово відправляти і ніхто цього не робив".

За словами ректора, на сьогодні більше половини викладачів університету пройшли медичну комісію і багато з них отримали повістки.

"Сьогодні 10 наших викладачів "сидять вже на валізах" і чекають транспорт на Київ. Наразі з області поїде 12 медиків. Тобто співвідношення: область – університет, 2 і 10, не зовсім правильне", – вважає Микола Рожко.

"І я звертався до прокурора і просив воєнкома дати відстрочку вищому професорському складу, деканам, тому що вони забезпечують навчальний процес", – додає він.

За словами ректора медуніверситету, у воєнкоматі йому відмовилися надати інформацію, скільки викладачів отримали повістки.

"Наші люди поставилися до цього з розумінням, я не хочу виступати, що ми маємо якусь особливу точку зору щодо мобілізації. Ми просто переживаємо за забезпечення навчального процесу",  підсумував Рожко.

Як писав КУРС, командир другого батальйону оперативного призначення Нацгвардії Андрій Тірон закликав журналістів "роздуплити" воєнкома, який призиває викладачів медичного університету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: