fbpx

Путін пообіцяв з повагою поставитися до вибору українського народу 25 травня

Політика 15:46, 23.05, 2014

Президент РФ заявив, що Москва буде готовою працювати з органами влади, сформованими після виборів президента в Україні.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що в Росії з повагою поставляться до підсумків президентських виборів в Україні, пише Дзеркало тижня.

"Ми ж розуміємо і бачимо, що люди в Україні хочуть, щоб країна вийшла з цієї тривалої кризи. …Ми теж хочемо, щоб, врешті-решт, настало хоч якесь заспокоєння (в Україні), ми з повагою поставимося до вибору українського народу", — сказав Путін, відповідаючи на питання в рамках пленарного засідання Петербурзького економічного форуму у п'ятницю.

Він додав, що Москва буде готова працювати з органами влади, сформованими після виборів. "Ми сьогодні працюємо з тими людьми, які контролюють владу, але після виборів ми, звичайно, будемо працювати і з знову обраними структурами", — підкреслив глава РФ.

Путін заявив, що Москва хотіла б, щоб в Україні нарешті настав мир, спокій, було створено умови для виведення країни з кризи.

"Ми зацікавлені в тому, щоб на наших західних кордонах, у нашій — я без іронії кажу — братній країні Україні настали мир, порядок і спокій", — заявив президент РФ.

При цьому він додав, що у Росії будуть "дивитися, що відбувається". При цьому, на думку президента РФ, набагато розумніше було б зробити те, про що колись домовлялися Віктор Янукович і представники на той момент української опозиції: провести референдум, прийняти нову конституцію і на основі цієї конституції сформувати органи влади і управління, в тому числі обрати парламент і президента.

Також Путін розраховує, що після завершення президентських виборів в Україні "бойові дії" буде завершено.

Він підкреслив, що контакти з нинішньою владою у Києві ускладнено через проведену ними "каральну" операцію на південному сході України. "Уявіть собі, як ми будемо розмовляти, зустрічатися, мирно розмовляти, а там танки обстрілюють цивільне населення. Вони повинні щось зробити в цьому напрямку", — сказав Путін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: