fbpx

Письменника Сергія Жадана затримали в Мінську та кинули в камеру

Суспільство 12:12, 11.02, 2017

Причиною затримання назвали те, що у Росії українському письменнику закидають "причетність до терористичної діяльності".

Відомого українського поета та письменника Сергія Жадана затримали у столиці Білорусі – Мінську та ніч протримали у камері. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук, інформує ТСН.

Близько 2-ї ночі 11 лютого до готельного номеру, де перебував письменник, прийшов білоруський міліцейський патруль.

Без жодних пояснень Жадана доправили до відділку, де почали шукати його прізвище у базі. За його словами, після невдалих спроб правоохоронці подзвонили до КДБ і відправили його до іншого відділку міліції – Ленінського.

"У Ленінському знову пробивали по базі, врешті, пояснили  виявляється, мені ще 2015-го заборонено в'їзд на територію РФ (яка прикрість) із формулюванням "за причастность к террористической деятельности". А оскільки Білорусь та Казахстан знаходяться із РФ в одній візовій зоні (не пощастило), то заборона автоматично переходить і до Білорусі з Казахстаном.

І якщо неможливість потрапити в Казахстан я ще якось переживу, то за Білорусь прикро. Ночувати довелось у камері",  йдеться у повідомленні письменника. 

Жадана депортують з Білорусі. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: