fbpx

Письменники з Волині та Хмельниччини читали свої твори франківським студентам

Суспільство 20:49, 13.05, 2017

На базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника вже другий рік поспіль відбулося відкриття фестивалю історичної літератури "Софія". Фестиваль проходить у рамках святкування Дня міста Івано-Франківська.

Його відкрили автор роману "Століття Якова" Володимир Лис та авторка "Вересових медів" Надія Гуменюк. Модератором заходу виступив кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури факультету філології Степан Процюк, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.
"Для мене основне – праця над творами. Я письменник. Є ті, хто творить високочолу літературу, є ті, хто пише масову літературу. Ми з Надією Гуменюк належимо до тих і до інших", – наголосив Володимир Лис.
Український журналіст, драматург, письменник народився на Волині. У літературі дебютував як драматург, п’ять його п’єс поставлено в різних театрах України, на українському радіо. Як прозаїк, заявив про себе 1985 року. Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників. Минулого року "1+1 Продакшн" зняв за романом Володимира Лиса  серіал "Століття Якова", де головну роль зіграв франківський актор, випускник університету Роман Луцький.

 

На запитання, як автор ставиться до кіноверсії роману, Володимир Лис жартівливо відповів, що не ображається, бо "як мені сказали, на величезний роман "Тихий Дон" зняли тільки трисерійний фільм, а мій "Яків" має чотири серії. І на тому спасибі".

Надія Гуменюк родом з Хмельниччини  поетеса, прозаїк, публіцист, член Національної спілки письменників України, заслужений журналіст України, лауреат премії Кабінету міністрів України імені Лесі Українки та інших літературних премій.

Вона розповіла присутнім про свій шлях до письменництва. Зазначила, що починала з дитячої літератури, яку потрібно писати тільки з гарним настроєм. Крім того, поетеса, письменниця працює журналістом. Надія Гуменюк переконана, що саме журналістика дала теми для її творів, саме журналістика познайомила її з багатьма людьми.

"Всі книжки, які я пишу, вони про сучасну дитину, сучасні пригоди і з поєднанням трішки історії. А взагалі, якби не журналістика, я б прозаїком не стала. Саме журналістика дає мені теми для книжок", – зауважила письменниця.

Завершилася зустріч читанням поезії та автограф-сесією гостей свята  Надії Гуменюк та Володимира Лиса.

Як писав КУРС, в рамках фестивалю відомі письменники представили свої нові твори також в івано-франківській Книгарні "Є"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: