fbpx

Письменниця з Франківська, яку звинувачували в окультизмі, отримала відзнаку на Євроконі-2017

Стиль життя 10:16, 20.06, 2017

17 червня на 39-му Загальноєвропейському фестивалі наукової фантастики "Єврокон", що цьогоріч відбувся у Дортмунді (Німеччина), були оголошені переможці-фантасти: письменники, ілюстратори, перекладачі, промоутери і видавці.

Серед відзначених Європейським товариством наукової фантастики (European Science Fiction Society) – дві українки. У номінації "Найкращий твір для дітей" ("Нагорода за досягнення") перемогла Наталя Щерба з циклом "Часодії". У номінації "Хризаліди" була відзначена Наталя Савчук ("Заохочувальні нагороди"), пише Читомо.

Найпрестижніші нагороди "Зали слави" отримали:

  • Даріо Тонані (Італія) – найкращий письменник
  • Наталья Осояну (Росія) – найкращий перекладач
  • Йєн Вотсон (Великобританія) – найкращий промоутер
  • "SuperSonic" (Іспанія) – найкращий журнал
  • Tracus Arte (Румунія) – найкращий видавець
  • Орельєн Полі (Франція) та Джудіт Клют (Великобританія) – найкращі художники

Фестиваль проводиться з 1972 року що два роки, а з 1982-го – щороку. Засновник, Європейське товариство наукової фантастики, розвивають модель приєднання до національного конвенту любителів фантастики або, за відсутністю національного, до найбільшого фестивалю чи форуму відповідного напрямку.

Як повідомляв КУРС, цього року Наталія Щерба долучилася до Свята ковалів в Івано-Франківську. Під час фестивалю планувалася створення "часової вежі", яка має бути встановлена на площі Бастіону.

Проте напередодні Свята ковалів два десятки релігійних організацій міста звернулися до міського голови з вимогою заборонити встановлення у місті "відьомської вежі", ідею якої організатори фесту запозичили у творчості відомої авторки романів у жанрі фентезі Наталії Щерби. Відьомською представники організацій назвали скульптуру, яку ковалі цьогоріч збираються викувати на фесті "Свято ковалів" і подарувати місту. Підписанти звернень до мера вгледіли у майбутній спільній роботі майстрів "відверто антихристиянські, магічні, окультні ідеї".

Через це міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив зібрати нараду, щоб розв'язати конфлікт довкола цьогорічного фестивалю ковалів.

Під час наради у мерії ковалі і християнські активісти домовилися, що має перемогти "позитив".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: