fbpx

Рада підтримала законопроект прикарпатського нардепа про SMS-благодійність

Політика 14:54, 18.05, 2016

Сьогодні, 18 червня, Верховна Рада проголосувала у першому читанні законопроекти №2297 і №3467, метою яких є зробити СМС-благодійність повністю безкоштовною. За ці законопроекти проголосували представники всіх фракції і груп ВР.

Авторами законопроектів виступили члени різних фракцій Верховної Ради. Від Прикарпаття співавтором одного із законопроектів (№3467) став народний депутат України Юрій Бабій.

"Ці два законопроекти дають можливість запустити в Україні СМС-благодійність – можливість відкрито і без оподаткування з боку телеоператорів через СМС і телефонні дзвінки збирати кошти для благодійних цілей,  відзначає співавтор законопроекту. – До прикладу, Болгарія з населенням у 7 мільйонів у минулому році через інструменти СМС-благодійництва змогла зібрати близько 500 тис. євро".

Сьогодні в українському законодавстві немає поняття благодійних СМС, вони оподатковуються на рівні комерційної послуги (27,5% вираховується як ПДВ і до Пенсійного фонду).

"Законопроекти є повністю аполітичні. Сьогоднішнє голосування є цьому яскравим підтвердженням. Переконаний, що у другому читанні позиція всіх народних депутатів буде консолідованою й надалі", – коментує Юрій Бабій.

Ще одним важливим елементом у впровадженні законопроектів є боротьба з шахрайством.

"Чи не щодня на вулиці, у маршрутці чи у потягу ми стикаємося з таким явищем, як переносні благодійні скриньки. Проте, віддавши певні пожертви, ми достовірно не знаємо, чи ці кошти дійдуть до того, хто їх потребує. СМС-благодійність доступний, прозорий та законний механізм збору коштів у кризових ситуаціях, що є надійною альтернативою незрозумілим скринькам",  підсумував нардеп Ю. Бабій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: