fbpx

Рада схвалила компенсацію з бюджету 50% вартості житла для учасників АТО та переселенців

Суспільство 15:28, 17.03, 2017

Верховна Рада України схвалила законопроект №4550 "Про внесення змін до статті 4 Закону "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва" (щодо реалізації державних житлових програм).

"Дія закону в першу чергу направлена на учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб, зокрема збільшення компенсації з держбюджету при купівлі житла учасниками АТО та внутрішньо переміщеними особами до 50% його вартості. Цей закон вкрай важливий як з точки зору підтримки наших громадян, так і для розвитку будівельної галузі, а також для держави, яка виконує свої соціальні зобов’язання", – зазначив Геннадій Зубко.

Сьогодні в рамках Державної цільової програми будівництва доступного житла на 2010-2017 рр. реалізується механізм, який передбачає сплату державою 30% вартості нормативної площі житла.

Крім того, законом передбачена держпідтримка в забезпеченні населення доступним житлом через надання пільгового іпотечного кредиту.

Також однією з проблем, на розв’язання якої спрямований закон, є встановлення реальних відсоткових ставок за користування пільговими відсотковими кредитами на придбання житла, що надаються виконавцем державної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: