fbpx

Рада зобов'язала ЗМІ розкрити своїх власників

Суспільство 17:58, 03.09, 2015

Також депутати заборонили російським резидентам володіти українськими каналами.

Верховна Рада за основу та в цілому проголосувала за законопроект №1831 "Щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення". За відповідне рішення проголосувало 237 народних депутатів, повідомляє Еспресо.TV

Як зазначається у висновку профільного комітету, метою законопроекту є зведення до мінімуму концентрації аудіовізуальних ЗМІ, зробити більш прозорою діяльність українських мовників та провайдерів, запровадити додаткові гарантії свободи слова та створити передумови для прозорого ліцензування телерадіомовлення як запоруки вільного поширення об’єктивної та неупередженої інформації, вільної від будь-якого тиску та цензури.

"Цей законопроект регулює питання того, що українське суспільство має знати, хто є власником електронних ЗМІ, зокрема теле- і радіомовлення. Цей закон зобов’яже всіх власників всіх каналів повідомляти про свою власність під час ліцензування у Нацраді. Він простий і зрозумілий, ми маємо показати, що ми в змозі побудувати нову Україну", – раніше заявив один з авторів законопроекту нардеп Микола Княжицький.

Крім того, була проголосована поправка до законопроекту, що містить заборону володіння корпоративними правами телерадіокомпаній України резидентами країни-агресора та забороняє засновувати і бути учасниками медіа особам, зареєстрованим у офшорних зонах, перелік яких був оголошений Кабміном.

"Йдеться про інформаційну безпеку нашої країни",  наголосив Княжицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: