fbpx

Рахунок на сотні тисяч: змагання піарів на першовересневих лінійках у Франківську

Політика 16:49, 01.09, 2017

На сьогоднішніх лінійках у школах Івано-Франківська дітей, вчительські колективи і батьків вітали депутати. Бажали і вручали подарунки, про що пізніше розписали з фото у мережі – використали День знань для особистого політичного піару. "Свобода", яка складає більшість у міській раді Франківська, піарилася на коштах міського бюджету.

Момент, який надає цьому врученню ознак змагального піару, КУРС побачив на лінійці у школі-ліцеї № 23.

Виступаючи із привітанням, секретар міської ради Оксана Савчук відзначила особливість школи, яка за підсумками минулого року посіла 5-те місце у загальноміському рейтингу навчальних закладів міста, і вручила дирекції два сертифікати.

"Школа особлива ще й тому, що цього року є два експериментальні перші класи. Тому від себе і від міського голови даруємо по 100 тисяч гривень на кожен клас – на нові парти, стільці та мультимедіа",  сказала Оксана Савчук.

Після представника міської влади виступив помічник нардепа Олександра Шевченка, керівник його громадської приймальні Андрій Сторожук. Вручаючи сертифікати на безкоштовне катання на лижах у Буковелі для всіх першокласників, він додав таке.

"Дуже приємно, що міська влада наслідує народного депутата, який ініціював і домігся виділення з бюджету по 100 тисяч гривень на дитячі навчальні заклади міста",  виступив помічник Олександра Шевченка.

Мова про звернення всіх керівників ДНЗ Івано-Франківська та п’яти шкіл до нардепа по додаткове фінансування, що знайшло відображення у постанові Кабміну №463 – в розподілі коштів державної субвенції на соціально-економічний розвиток освітніх закладів.

Сертифікати на "круглі" суми – від 100 до 200 тис. грн – на сьогоднішніх лінійках від депутатів-"свободівців" отримали й інші школи міста.

"З нагоди Дня знань міська рада приготувала не тільки привітання для шкіл міста, але й подарункові сертифікати на закупівлю різного інвентаря",  прокоментував на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Руслан Марцінків.

Похвалилися в мережі й інші "свободівці".

"Івано-франківська "Свобода" продовжує брати активну участь в житті громади. І сьогодні депутат міської ради Андрій Строїч та депутат обласної ради Ігор Дебенко привітали з Днем знань учнів та вчителів школи №24. Окрім теплих слів, депутати передали школі нові класні дошки і вручили грамоти та відзнаки талановитим учням та вчителям. Сподіваюсь, співпраця між партією, міською владою і громадою буде надалі лише міцнішати", – висловився Сергій Голубєв у Фейсбук.

"Нині теж з рюкзаком і теж до школи. Школа №28  ремонт спортзалу і 100 тис. на заміну вікон. Школа №2 – 180 тис. на заміну вікон і скоро ПКД на нову спортивну кімнату. Пішов не з пустими руками. Всім дякую, всіх з святом!"  із тегами #Марцінків #ВО_Свобода написав депутат Андрій Грималюк.

Нагоду "засвітитися" на своїх виборчих округах у школах  в урочистій обстановці на велелюдних лінійках з нагоди Першого дзвоника – використали всі депутати-"свободівці".

"Це не унікальний випадок, це було і минулими роками. Це бюджет по освіті. Сертифікат  результат і звітність про проведену роботу",  пояснив Андрій Грималюк.

Виходить, що франківські школи за "подарунковими сертифікатами", як назвав папери мер, не отримали ані справжніх подарунків, ані додаткового фінансування. Кошти, про які йдеться в них, передбачені в міському бюджеті на фінансування освіти міста.

Нагадаємо, у Дніпрі і Чернівцях чиновникам заборонили відвідувати шкільні лінійки. У Дніпрі заборона поширюється й на депутатів.

"Тільки що дав вказівку підготувати і підписати розпорядження про заборону чиновникам відвідувати в школах урочисті заходи на 1 вересня. Виняток тільки для тих, хто веде в школу власних дітей як приватна особа. Директорам шкіл заборонив приймати і обхожувати депутатів-популістів. Досить піаритись. Працювати йдіть",  написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук Борис Філатов. 

У той же час мер Чернівців Олексій Каспрук пояснив таку заборону тим, щоб чиновники не мурижили дітей і батьків полум'яними виступами, пише Кореспондент.

КУРС писав, що батьки закликали чиновників та депутатів не піаритися у школах 1 вересня. Прохання активісти опублікували у групі "Батьки SOS" у Фейсбук. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: