fbpx

Райони Прикарпаття отримають кошти для ліквідації наслідків стихійного лиха

Політика 11:21, 27.09, 2016

За ініціативи депутата обласної ради від партії "ВОЛЯ" Ольги Федишиної з резервного фонду обласного бюджету як субвенцію спрямують кошти для ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталось 20-21 червня.

Відповідний проект рішення підтримали обласні обранці під час дев’ятої сесії обласної ради.

Ще на сесії облради 24 червня Ольга Федишина звернулись до облради із проханням після підрахунку збитків виділити кошти з обласного бюджету тим громадам, які не можуть власними силами подолати наслідки негоди, інформує прес-служба партії "ВОЛЯ". 

Тоді керівництво облради запевнило, що після подачі документів райдержадміністраціями облрада виділить кошти на відшкодування збитків за рахунок резервного фонду, який нещодавно було збільшено на 5 млн грн.

Так, під час сесійного засідання депутати облради підтримали спрямування коштів для ліквідації наслідків стихії, зокрема:

1) Рожнятівському районному бюджету по загальному фонду (видатки споживання) в сумі 36,3 тис. грн та по спеціальному фонду (видатки розвитку) – 943,6 тис. гривень.
2) Надвірнянському районному бюджету по загальному фонду (видатки споживання) в сумі 197,4 тис. грн. 
3) Коломийському районному бюджету по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 170,550 тис. грн. 

Однак частина районів, які постраждали від стихійного лиха, не отримали кошти для ліквідації наслідків стихійного лиха. Йдеться саме про Тисменицький, Тлумацький, Рожнятівський, Галицький, Рогатинський райони. Під час сесії Ольга Федишина поцікавилась у в. о. директора департаменту фінансів Лесі Балагури, чому кошти не виділили і для цих районів. 

"Згідно з довідкою ДСНС, яка була складена про це стихійне лихо, постраждалих районів було значно більше. В мене питання: Чому не передали кошти і цим районам?" – поцікавилась Федишина. 

Зокрема, внаслідок негоди пошкоджено понад 900 покрівель житлових та господарських будівель, знищено 16 покрівель у школах, зафіксовані випадки пошкодження у закладах культури, охорони здоров'я, адміністративних будівлях. Внаслідок негоди повалено 226 дерев. 
На що Леся Балагура відповіла, що від відповідних райдержадміністрацій не надходило необхідних документів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: