fbpx

Разом з березівським війтом на хабарі затримали депутата сільської ради. ФОТО

Суспільство 18:05, 26.08, 2016

КУРС з’ясував прізвище другого затриманого на хабарі разом головою Березівської сільради. Ним виявився голова ГО "Чисте довкілля с. Березівка», депутат сільської ради Богдан Орел.

Як писав КУРС, вчора в Івано-Франківську на одержанні крупного хабаря оперативники управління захисту економіки Нацполіції та слідчі прокуратури затримали голову Березівської сільради, керівника обласного осередку об'єднання "Голос", колишнього міліціонера Олександра Вару. Він  разом з головою громадського об’єднання вимагали 470 000 грн. у підприємця за безоплатну передачу у приватну власність земельної ділянки площею 0,2 га. Частину хабаря в сумі 70 тис. грн. підозрюваний отримав  у квітні – червні, решту – 400 тис. грн. – вчора. Хабарників затримали на гарячому.

Другим затриманим є депутат Березівської сільської ради, голова ГО "Чисте довкілля села Березівка" Богдан Орел.

У одному з інтерв’ю Вара заявив, що "сільський бюджет залежить від казначейства, а щоб спростити рух коштів, у селі була створена громадська організація".

"Ми створили безприбуткову громадську організацію, а громадська організація згідно із статутом має право розпоряджатися коштами, так як затвердять її члени. І реально ми домоглися того, що залучили в село щорічно до 70 тисяч гривень. Ці інвестиції у нас проходять через громадську організацію, і всі термінові виплати проходять через громадську організацію", – розповів Вара.

ГО "Чисте довкілля с. Березівка" створена наприкінці 2011 року.

Засновниками цієї громадської організації є вісім  осіб, серед яких п’ять депутатів сільської ради – Володимир Гавриляк, Василь Гураль, Богдан Орел, Марія Савчук, Леся Федюк. Решта засновників – дружина сільського голови Оксана Вара і депутати сільради попередніх скликань Любомир Жураківський та Галина Федорів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: