fbpx

"Йдеться про екоцид Карпат", – Луценко пояснив обшуки у справі продажу українського лісу під виглядом дров

Суспільство 08:57, 24.07, 2016

Прокуратура впродовж трьох останніх днів провела обшуки у посадовців дежлісгоспів та чиновників у Львівській та Закарпатській областях.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Фейсбук повідомив про боротьбу з екоцидом Карпат, інформує УНІАН.

"Сьогодні новий прокурор Львівщини провів більше десятка обшуків у працівників лісгоспів області. Нарешті притягуються до відповідальності ті, хто під виглядом дров продає в ЄС український ліс-кругляк", – написав Луценко.

"Формальні збитки в справі  6,5 млн",  назвав суму Генпрокурор.

"Реально йдеться про екоцид Карпат. Під ніж пускають столітні смереки, які оформляють як дрова,  наголосив Луценко.  Тому завдання #1 призначеного сьогодні нового прокурора Закарпаття і його західноукраїнських колег  зупинити контрабанду лісу".

У коментарях до поста Генпрокурора прикарпатці дивуються, чому в такий самий спосіб правоохоронці не попрацювали на Франківщині та чому з цього приводу мовчить новий обласний прокурор.

Як писав КУРС, під час зустрічі з прокурорами області в Івано-Франківську Юрій Луценко заявивив, що мінятиме прокурорів в Івано-Франківській області до тих пір, поки вони не припинять покривати незаконну вирубку лісу на Прикарпатті.

 

Луценку рекомендують почати перевірки з Рожнятівського району. 

1

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: