fbpx

Реформа місцевого самоврядування на Прикарпатті відбудеться за польською моделлю

Суспільство 11:36, 21.07, 2014

Сьогодні в Івано-Франківській облдержадміністрації відбулась зустріч голови ОДА Андрія Троценка з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Ярославом Дроздом. Сторони обговорили умови співпраці у сфері адміністративної реформи, яка чекає на Україну після прийняття конституційних змін.

За словами Андрія Троценка, на Україну чекають кардинальні зміни місцевого самоврядування і польська модель реформ на 80% підходить саме для Прикарпаття. Голова ОДА звернувся до Генерального консула Республіки Польща у Львові Ярослава Дрозда із проханням забезпечити практичний обмін досвідом для прикарпатців:

"Нам треба буде практична підтримка воєводств Польщі. Ми хочемо побачити, як діє реформа місцевого самоврядування, на власні очі".

Троценко запропонував сформувати із представників різних департаментів та управлінь робочу команду, яка протягом 10 днів навчатиметься та консультуватиметься у відповідних органах влади в польських воєводствах. Це необхідно для того, щоб уникнути помилок на Прикарпатті.

Яромлав Дрозд зазначив, що Польща підтримує Україну і готова йти назустріч та ділитися власним досвідом та власними помилками. Окрім цього, адміністративна реформа з усіх чотирьох, які впровадила Польща і деякі з них все ще не діють на 100%, вдалася найкраще. Генконсул також зазначив, що з візитом з вивчення реформи місцевого самоврядування краще не зволікати, адже вже за кілька тижнів у Польщі стартує передвиборча кампанія до місцевих виборів і тоді консультувати українців буде трохи складніше. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: