fbpx

Ректора китайського університету вражений гуцульською архітектурою і працьовитими горянами

Культура 07:52, 17.08, 2017

На запрошення Прикарпатського національного університету в рамках угоди з Національною академією образотворчого мистецтва і архітектури України університет відвідала делегація китайських художників.

17 серпня  відбулася спільна прес-конференція ректора Прикарпатського національного університету Ігоря Цепенди та ректора Центральної Академії образотворчого мистецтва м.Пекін (Китай) Фан Ді Аня, інформує прес-служба університету.

“Приїзд до нашого університету делегації з Китаю заклав міцний фундамент для подальшої спільної українсько-китайської співпраці. Ми спільно з нашими китайськими колегами обговорили ідею створення Міжнародного центру пленерного живопису у Ворохті, на базі вже існуючого мистецького університетського осередку. Такий центр дасть можливість митцям, студентам та всім бажаючим не лише обмінятися досвідом, але і показати світу красу наших Карпат “, – зазначив, відкриваючи прес-конференцію, ректор Ігор Цепенда.

Ректор Центральної Академії образотворчого мистецтва у Пекіні Фан Ді Ань подякував Ігорю Цепенді за запрошення і гостинність. Він також підкреслив, що візит китайської делегації на Івано-Франківщину є свідченням добрих двосторонніх відносин між обома країнами – Китаєм та Україною, які цьогоріч відзначають 25-річчя встановлення дипломатичних зв`язків.

“Це перша наша поїздка в Карпати і вона була захоплююча. Нас вразила гуцульська архітектура, будинки, сади та доброта і працьовість людей, які живуть в горах. В українців ми побачили велике бажання створювати щось красиве навколо себе і це не може не захоплювати”, – зазначив ректор Центральної Академії образотворчого мистецтва у Пекіні Фан Ді Ань.

Він також розповів, що його картина про Карпати, яку він написав під час міжнародного пленеру у Ворохті, буде представлена на художній виставці в Пекіні, яка відбудеться цьогоріч у жовтні місяці.

Під час прес-конференції проректор Центральної Академії образотворчого мистецтва м.Пекін (КНР) Ван Шао Дзюнь подякував керівництву університету та викладачам за можливість обмінятися досвідом та висловив сподівання щодо реалізації спільних проектів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: