fbpx

Ремонтують не дорогу, а "приватний" провулок: у Яремчі люди вийшли на протест. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 19:03, 04.07, 2016

Сьогодні в Яремчі мешканці міста вийшли на протест. Люди кажуть, що влада виділила кошти на ремонт вулиці Петраша, а натомість розпочався ремонт "приватної" дороги до колиби та сувенірного ринку, які належать місцевому підприємцю та депутату міськради від БПП Олександру Гуменюку.

Мешканців, депутатів і підприємців Яремчі обурило, що за кошти бюджету ремонтують дорогу, яка веде до приватного об'єкта, замість того, аби відремонтувати вулицю, де живуть люди. Яремчанці кажуть, що почуваються обдуреними, адже міська рада долучилася до співфінансування цих робіт (виділено 200 тис. грн.), сподіваючись саме на ремонт вулиці, а не "приватної доріжки" до ринку і ресторану. Відтак, люди заблокували дорогу і зупинили техніку.

"Було розроблено два проекти, один проект був розроблений на вулицю Петраша, кошторис на неї був розділений на дві ділянки. Обидва проекти були висунені на розгляд обласної ради. На даний момент затверджено один проект вартістю 982 тисячі гривень. Це на ремонт дороги від "Станіславського моста" до водоспаду міста Яремче. Другий проект, вартістю 1 млн 400 тис., зараз знаходиться на розгляді в облраді", –переконував людей депутат міськради Олександр Гуменюк.

Депутат облради від партії "ВОЛЯ" Андрій Марійчин запевняє, що це не зовсім так. 

"Ми в обласній раді голосували саме за ремонт вулиці Петраша. Від переїзду до "Станіславського". Спрацювала корупційна схема, тихо зробили підставні проекти",  каже Марійчин.

Мешканці міста також запросили на зустріч і представників облавтодору. Ті обіцяли приїхати, але згодом відмовились. Наразі обидві сторони погодились вивчити та обговорити спірне питання. Люди розійшлися, але пообіцяли відновити пікет, якщо на вулиці Петраша не почнеться ремонт. 

Підприємці Яремчі ремонт "приватного провулка" пояснюють очікуваним візитом Петра Порошенка: мовляв, асфальт стелять лише по маршруту глави держави, а про звичайних мешканців не думають. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: