fbpx

Рейтинг голів ОДА від КВУ: Олег Гончарук пасе задніх

Політика 14:25, 28.07, 2017

Комітет виборців України склав "Рейтинг діяльності голів ОДА в І півріччі 2017 року". Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук посів 20-те місце.

У першій п’ятірці рейтингу – голови Харківської, Тернопільської, Закарпатської, Кіровоградської та Донецької обласних державних адміністрацій, повідомляє прес-служба КВУ.

Місця наприкінці рейтингу посіли Івано-Франківська (Олег Гончарук), Чернівецька (Олександр Фищук), Рівненська (Олексій Муляренко), Волинська (Володимир Гунчик) та Черкаська (Юрій Ткаченко) області. На останню сходинку з 21-ї, яку вона посідала у першому кварталі, змістилася Черкаська область.

1

У звіті, оприлюдненому КВУ, йдеться, що Івано-Франківська область втратила дві позиції у порівнянні з першим кварталом цього року, опустившись в останню п’ятірку рейтингу.

Експерти згадали про проблеми в області у питанні боротьби з корупцією. Зокрема, наприкінці травня було затримано посадовця Управління держпраці в Івано-Франківській області за підозрою в отриманні хабара.

Що стосується політичної ситуації в області, експерти зазначають тяжкі конфлікти голови ОДА на всіх рівнях: з облрадою (стосовно призначень на посади), з міською радою та міським головою Івано-Франківська та інших міст.

Найвищі оцінки експертів отримали вирішення регіональних проблем, вирішення кризових ситуацій та децентралізація.

Найнижчі – протидія корупції, кадрова політика та взаємодія з місцевими представницькими органами влади.

Поміж позитивних напрямків роботи ОДА – питання розвитку місцевого туризму.

Разом з тим експерти відзначають проблеми у боротьбі з корупцією в області: правоохоронці регулярно здійснюють затримання на гарячому або викривають корупційні схеми у селищних, районних та міських радах, виконкомах, закладах освіти та медицини.

Також, на думку експертів, проблемною є кадрова політика ОДА: на їхню думку, на "хлібні" посади призначають людей з близького кола. Особливо це стосується лісового господарства.

Експерти окремо наголосили, що в області склалася важка та несприятлива ситуація з отриманням біометричних паспортів. В районах та містах фіксуються численні затримки з оформлення біометричних паспортів.

Негативно експерти оцінили ситуацію з працівниками заводу "Княгинин", які упродовж тривалого часу не отримують заробітну плату та не можуть потрапити на територію заводу.

Також експерти окремо відзначили релігійний конфлікт між представниками греко-католицької церкви та православними Московського патріархату у Коломиї. Разом з тим голова ОДА назвав це протистояння черговою спекуляцією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: