fbpx

Рівень злочинності на Прикарпатті найнижчий в Україні

Суспільство 20:35, 06.05, 2017

На Прикарпатті зберігається тенденція до покращення криміногенної ситуації. Про це йшлося під час координаційної наради керівників правоохоронних органів області за участі голови обласної ради Олександра Сича та голови ОДА Олега Гончарука.

У 2017 році спостерігається зменшення рівня злочинності, який становить 18 злочинів на 10 тисяч населення, та залишається найнижчим у державі. За підсумками минулого і цього років вищим є відсоток розкриття кримінальних правопорушень та питома вага направлених до суду обвинувальних актів.

Однак, за словами прокурора області Олександра Стратюка, криміногенна ситуація  на Прикарпатті залишається складною. Зокрема, зростає кількість злочинів проти громадської безпеки, тяжких злочинів проти життя та здоров’я людей та кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми. Окрім цього, попри загострення уваги на проблемних питаннях протидії злочинності у лісовій сфері, управлінням захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України не заведено жодної оперативно-розшукової справи щодо осіб, які готують вчинення таких злочинів.

Вимагає посилення також протидія незаконному вивозу піщано-гравійної суміші. Як відзначив голова обласної ради Олександр Сич, наприкінці минулого року, реагуючи на звернення прокуратури області, обласна рада скасувала Порядок проведення руслоочисних та руслорегулювальних робіт на річках області. Відтак, за словами очільника облради, жодних законних підстав видобувати гравій на прикарпатських річках сьогодні немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: