fbpx

Різдвяні рецепти відомих прикарпатців: гуцульські голубці від Моха

Стиль життя 21:40, 29.12, 2015

Продюсер і культовий блогер Олег Гнатів, – відомий в соцмережі як Мох Перкалаба, – поділився автентичними рецептами святвечірніх гуцульських страв.

Гуцул Олег "Мох" Гнатів у спільноті Фейсбук відомий своїм відчуттям смаку і описом смаколиків. Друзі цінують Моха також і за вміння відмінно куховарити. Спеціально для КУРСу Мох пригадав, що готували в його родині на Святвечір: 

"Є декілька різдвяних страв у гуцулів, які можуть вразити чужих. Холодець з шапочок білих грибів, наприклад, або оселедець, запечений у фользі на дровах в печі, чи холодець з буженини.

Ну і звичайно, гуцульські голубці з квашеної капусти – з начинкою з кукурудзяної крупи, перемішаної з салом і чабрецем, і наварені в печі разом з копченими ребрами. Роблять їх розміром з мізинець нечіпаної дівчинки.

Моя двоюрідна бабця Антона вчила мою маму, як їх робити такими як тра. Казала: "Малий, ставай коло дверей!" Я ставав. Вона брала готовий сирий голубець і кидала в мене  я встигав відвернутись, голубець попадав в одвірок і падав на землю ціленький. Отакі мали бути гуцульські голубці.

Ну, і холодний борщ з квашеного буряка з вушками на підпеньках…" 


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: