fbpx

Роботи українців виставили у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку

Суспільство 08:01, 18.05, 2017

Днями в Нью-Йорку, у приміщенні штаб-квартири Організації Об'єднаних Націй, відкрилась виставка "Український Інсайт".

На виставці представили роботи відомих українських художників – Віктора Сидоренка, Олега Тістола, Миколи Маценка і Валентина Попова.
 

ОЛЕГА ТІСТОЛА І ВІКТОРА СИДОРЕНКА ВИСТАВИЛИ У ШТАБ-КВАРТИРІ ООН В НЬЮ-ЙОРКУ 1/1

Проект "Деперсоналізація", автор Віктор Сидоренко

"Мистецький проект "Український Інсайт" – це втілення креативних задумів, пройнятих духом часу і звернених у майбутнє. Він покликаний створити платформу для генерації подальших ідей просування України на міжнародній арені і є непересічною подією для зміцнення її міжнародного іміджу", – розповідають Cultprostir організатори і зазначають, що твори українців побачать делегати 193 держав з п'яти континентів.  

За словами кураторки проекту Наталії Шпитковської, роботи, що увійшли до експозиції, являють собою своєрідний авторський погляд на процеси еволюції громадянського суспільства, народженого в Україні після Революції Гідності.

 

ОЛЕГА ТІСТОЛА І ВІКТОРА СИДОРЕНКА ВИСТАВИЛИ У ШТАБ-КВАРТИРІ ООН В НЬЮ-ЙОРКУ 1/1

"Автопортрет", Олег Тістол, "Неофольк", Микола Маценко (дві роботи поєднані в одну інсталяцію)

Також Наталія пояснила, чому саме ці митці були обрані для презентації країни на такому рівні:

"Віктор Сидоренко своїми скульптурними інсталяціями проекту "Деперсоналізація" мовби нагадує людині про тенети колективістського минулого й потаємні мрії про свободу.

Лідери української "нової хвилі" Олег Тістол і Віктор Маценко у своїх роботах трансформують візуальний архів історичного часу – від козацької доби до занепаду радянської імперії, беручи з неї архетипні образи і надаючи їм нового змісту, тим самим змінюючи їх історичне значення в сучасному світогляді народу.

А Валентин Попов демонструє неочікуване розуміння явищ сучасної цивілізації: єднання речей, стихій, подій з космосом постає у його творах як своєрідна ментальна рекреація, що рятує суспільство від трагічних інтенцій.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: