fbpx

Родина франківських художників хоче відновити втрачені старовинні двері. ФОТО

Суспільство 13:18, 18.01, 2017

Сім'я художників з Івано-Франківська Мирослав Яремак та Ірина Погрібна підтримали проект ФранківськЯкийТреба Берегти - хочуть долучитися до відновлення та реставрації автентичних дверей у давніх каменицях міста.

"У сім'ї художників Мирослава Яремака й Ірини Погрібної є ідея відновити ці старовинні двері, бо, як бачимо, більша частина дверного блоку втрачена, залишилась лиш рідна фрамуга. Будинок знаходиться на куті вулиць Чорновола і Гординського, цей вхід якраз з боку вул. Гординського", – повідомила у Фейсбук ініціатор флешмобу в мережі #ФранківськЯкийТребаБерегти Марія Козакевич.

Мирослав Яремак та Ірина Погрібна шукають фотографії дверей, якими вони були півстоліття чи століття тому. 

"Можливо, у когось є старі фото з оригінальними дверима або будь-які дані по них – це б дуже допомогло справі!"  звернулася до спільноти в мережі Марія Козакевич.

КУРС писав, що  у мережі розпочався марафон ‪"‎Франківськ Який Треба Берегти‬"

Нагадаємо, в рамках ініціативи спільно з КУРСом у соцмережі відбувався флешмоб. У ньому взяли участь близько 40 відомих франківчан – їхні фото на фоні старовинних дверей розміщувались на сторінці КУРСу у Фейсбук, потрібно було вгадати адресу будинку, переможці конкурсу отримали призи.

Серед тих, хто підтримав флешмоб, були Мирослав Яремак та Ірина Погрібна.

Практичним кроком ініціативи #ФранківськЯкийТребаБерегти стали реставрація та відновлення старовинних дверей у Франківську. 

Читайте: Особливий випадок: у 110-літній франківській камениці відновили автентичні двері. ФОТО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: