fbpx

Рогатинець передає людські емоції через унікальні портрети. ФОТО

Культура 16:46, 03.03, 2017

28-річний рогатинець Назар Буряк чотири роки в Італії малював картини, портрети, декорував стіни. Повернувшись додому, малює олівцем реалістичні портрети з фотографій.

Назар Буряк з дитинства захоплювався малюванням. Розвивався в цьому напрямку самостійно та з допомогою мами, яка також небайдужа до образотворчого мистецтва. Починав свій мистецький шлях з стінгазет у школі, різних портретів, пейзажів. Згодом молодий художник зрозумів, що хоче сповна "купатись" у хобі, тож вступив у Інститут мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, пише Рогатка.

Назар з натхненним бажанням брав чорний олівець і творив на папері диво. Єдине, що бракувало митцеві, – це віра і впевненість в собі.

"Якби не дружина, не знаю, чи продовжував би я малювати і чи вдавався б у мене такий хороший результат", – ділиться Назар.

Найбільшою музою для художника і є його сім’я – любляча дружина та маленький син. І хоч Назар скромно зізнається, що не вважає себе професіоналом, але має бажання постійно самовдосконалюватись, здобувати досвід і втілювати нові ідеї. Особливо його приваблюють портрети, у яких прагне достеменно передати людські риси характеру, емоції, глибину очей і душі.

Протягом шести років сім’я їздила країнами Європи на заробітки. Не обійшлось без труднощів і навіть розчарувань: нестача роботи, зрада господарів, переїзди з держави в державу. Назар з Лілею пережили нелегкі часи, але це ще більше укріпило пару і надавало сил. Вони постійно були разом, підтримуючи одне одного.

Згодом поїхали в італійське місто Неаполь, де працювали чотири роки. Назар, поєднуючи роботу, не покидав малювання та поступово завів знайомства з багатьма поціновувачами художнього мистецтва. Писав картини, портрети, декорував стіни, здобував досвід та натхнення у багатій на мистецтво країні. Небайдужі люди замовляли і купували чудові роботи українця.

"Італійські ресторани, кафе, готелі і просто фасади будинків модно та престижно оздоблювати образотворчим декором, зокрема пейзажами чи карикатурами. Люди в цій країні не просто захоплюються малюванням, вони живуть цим", – розповідає Назар.

Незабаром молода сім’я з маленькою дитиною на руках змушена була повернутись в Україну. Тут родина прагне змін, прогресу та розвитку у своїй справі. Перші кроки для цього уже зробили, адже Назар і Ліля створили сторінку в ВК, приймають замовлення і тішать око рогатинців своїми творами. Чоловік планує знайти хорошу та потрібну роботу в Рогатині і вірить: попри труднощі все ще попереду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: