fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • Рогатинські "Ластівки" стали призерами змагання найсміливіших і найспритніших пластунів. ФОТО

Рогатинські "Ластівки" стали призерами змагання найсміливіших і найспритніших пластунів. ФОТО

Спорт 14:20, 08.10, 2016

Рогатинські пластунки отримали друге місце у змаганнях серед найспритніших, найвідважніших та найсміливіших скаутів у Бережанах.

100 років тому відбувались героїчні бої Українських січових стрільців на Бережанщині. Ціною багатьох життів українські бійці здобули перемогу та зупинили російську армію під горою Лисоня у вересні 1916 року. На честь цих подій 1-2 жовтня 12-ий курінь УСП "Рутенія" та підготовчий курінь УПС "Вовча Ліга" організували змагання для найспритніших, найвідважніших та найсміливіших скаутів, пише Рогатка.

Юнаки і дівчата мали змогу перевірити вміння та навички, здобуті під час таборового літа, випробувати себе та свій курінь, позмагатися з іншими командами та вшанувати пам’ять полеглих героїв України. Безумовно, до них приєдналась і рогатинська команда пластунок "Ластівки".

"Це чергова пригода пластунів, яка залишить ще один слід в історії краю, – ділиться враженнями виховник Наталія Пилипів. – Змаг "Лисоня" ставив перед собою багато цілей, насамперед – перевірити сили кожної команди, яка зголосилась, а також вкотре згадати події 100-річної давнини і наголосити, що боротьба ще не завершена!"

Протягом двох днів поблизу Бережан проводились змаги, у яких взяли участь десятки команд і велика кількість інструкторів. Попри менший склад та складні завдання рогатинська команда "Ластівки" виборола друге місце і повернулась у рідне місто з цілим наплічником яскравих емоцій та незабутніх вражень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: