fbpx

Російські соціальні мережі стрімко втрачають користувачів в Україні

Суспільство 16:29, 30.07, 2014

За останній рік українці стали заходити в мережу «ВКонтакте» вдвічі рідше.

Згідно з даними лічильника StatCounter, ще в липні 2013 р. 37% сторінок, переглянутих українськими користувачами соцмереж, припадало на сервіс "ВКонтакте", повідомляє Еспресо ТВ з посиланням УНІАН.

Зараз ця частка знизилася до 21,9%. Менша активність спостерігається і на сайті "Однокласників". Влітку минулого року на них припадало 10% переглянутих сторінок в соцмережах, а зараз – 3,6%. Це найнижчий показник за рік. 

Разом із цим за півроку зросла активність в американських соціальних мережах. Частка Фейсбук, відповідно до цього ж лічильника, зросла з 29% до 41,5%, Twitter – з 7% до 14%.

Утім, обсяг аудиторії поки дозволяє "ВКонтакте" залишатися найбільшою соцмережею в Україні. Тож з приводу зниження активності керівництво соцмережі поки не переживає. "Жодних негативних тенденцій в Україні немає. Є лише традиційний сезонний спад, характерний чи не для всіх Інтернет-ресурсів", – повідомив прес-секретар "ВКонтакте" Владислав Леготкін.

Із закінченням літа, за його словами, кількість відвідувань зазвичай повертається до норми і знову продовжує зростати. 

Леготкін надав дані, що з січня кількість унікальних відвідувачів "ВКонтакте" з материкової частини України знизилася на 17%, або майже на 2 млн.

В Криму вона залишається стабільною – близько 500 тисяч користувачів "ВКонтакте". Користувачами "Однокласників" залишаються понад 5 млн. українців. За даними дослідницької компанії Gemius, з початку року соцмережа втратила 170 тис. українців.

Опитані експерти кажуть, що частка російських соцмереж в Україні, як і раніше, найбільша. Однак у зв'язку з російською агресією щодо України та анексією Криму багато користувачів відмовилися підтримувати сервіси з Росії. "Події, що відбуваються в Україні, відіграють свою роль у зміні інтересу українських користувачів до російських онлайн-сервісів", – констатує директор з розвитку бізнесу агентства Web-Promo Антон Воронюк. За його інформацією, суттєво зменшилася кількість пошукових запитів для російських соцмереж. Це особливо видно по "ВКонтакте": про цей сервіс користувачі пошукачів зараз запитують удвічі рідше, ніж рік тому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: