fbpx

Розумні люди часто є "совами", живуть у безладі та нерідко лаються

Суспільство 22:51, 17.05, 2017

Чи сварились з вами батьки в дитинстві, коли ви не прибирали в кімнаті, не хотіли лягати спати рано чи коли послуговувались нецензурною лексикою? Якщо так, не хвилюйтесь, для такої поведінки є причина. Вчені стверджують, що це може бути пов'язано з високим рівнем інтелекту.

Розумні люди більше використовують лайливу лексику

Ви, мабуть, не раз чули фразу, що люди використовують ненормативну лексику через обмежений словниковий запас. Але якщо подумати, то він маленький якраз у тих, хто навмисно використовує менше слів, аніж міг би, пишуть Мізки.com.

Вчені провели дослідження, яке розвінчує цей міф. За його результатами, що більше нецензурної лексики людина можете назвати за хвилину, то вищий її результат в IQ-тесті!

Тож вчені дійшли до висновку, що багатий запас лайливих слів – ознака красномовства, а не спроба приховати брак слів.

Розумні люди – "сови"

Ви любите лягати спати пізно? Це теж може бути ознакою високого інтелекту. Наукові дослідження прослідковують зв’язок між "совами" та високим рівнем інтелекту.

Серед відомих "сов"– Обама, Чарльз Дарвін, Вінстон Черчилль, Кіт Річардс та Елвіс Преслі. Тож якщо ви полюбляєте допізна засиджуватись, ви в хорошій компанії!

Безлад на столі – ще одна ознака високого інтелекту

Якщо ви полюбляєте лайливі слова та лягати пізно, може, ви ще й не часто наводите порядок на своєму столі? Якщо так, тоді для вас є ще одна хороша новина.

Дослідження, проведене працівниками Університету Міннесоти, показало, що безлад на столі геніїв пов’язаний з їх інтелектом. Якщо ви не витрачаєте багато часу на прибирання та наведення ладу навколо вас, це означає, що ваш розум зайнятий більш важливими справами.

Вчені також дійшли до висновку, що безлад на столі сприяв творчій продуктивності.

"Безлад навколо, судячи з усього, надихає на розрив з традицією, що може привести до народження свіжих ідей. І навпаки, порядок навколо схиляє до слухняності та дотримування правил", – стверджує психолог Кетлін Вогс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: