fbpx

Рух "Чесно" закликає франківців долучитися до оскарження дій новообраного мера Марцінківа

Політика 08:37, 04.12, 2015

Рух "Чесно" та коаліція "Прозорі ради" спільно з громадськістю буде оскаржувати дії новообраного мера під час першої сесії Івано-Франківської міської ради, які містили нехтування чинним законодавством, – подає позов до суду та скаргу до офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Заклик до франківців у соцмережі Фейсбук поширив керівник прикарпатського осередку руху “Чесно” Віталій Світлик.

“Закликаємо всіх небайдужих прийти та долучитись, доля міста в ваших руках!” – написав він.

Як відомо, 1 грудня 2015 року відбулася І сесія міської ради Івано-Франківська. На сесії розглядались питання, які порушили Закони України та Регламент міської ради. Згідно із законодавством порядок денний мав бути опублікований на сайті міської ради за 20 днів до голосування, натомість депутати порядок денний отримали уже під час сесії, в той же день. Відтак усі рішення міськради були прийняті в порушення регламенту, пояснив суть справи Світлик.

Тож рух “ЧЕСНО” спільно з коаліцією “Прозорі ради” має намір спільно з громадськістю оскаржувати дії нообраного мера як такі, що містили нехтування чинним законодавством. Готується позов до суду та скарга до офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

З цього приводу громадські активісти проведуть прес-конференцію сьогодні, 04 грудня, о 12.00 за адресою: Івано-Франківськ, вул. Чорновола 7, готель “Станіславів”, 4-ий поверх. На неї, окрім журналістів та активістів, запросили представників політичних партій та голів фракцій у міській раді Франківська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: