fbpx

Рух нових сил: Україна потребує докорінних змін і перемоги над корупцією

Суспільство 21:57, 18.09, 2017

Чинна влада все частіше вдається до переслідування громадських і політичних діячів, арештовує за надуманими звинуваченнями захисників України, медиків і капеланів, які всіма силами берегли спокій для нашої держави у війні з Росією, імітує реформи і ставить людей на грань виживання. Та сьогодні як єдиний і могутній моноліт прокидається українська нація, єднаються опозиційні сили та політики, щоб завдати удару по корупції і розпочати якісне реформування усіх сфер життя.

Про це йшлось під час зустрічі лідера партії “Рух нових сил” Михайла Саакашвілі, народних депутатів Юрія Дерев’янка та Єгора Соболєва з прикарпатцями в Івано-Франківську.

“Зараз влада не має що протиставити об’єднаному народу, – відзначив Михайло Саакашвілі. – Його вже не можна зламати, залякати, побороти, і про незламність нації свідчить ситуація із капеланом Ігорем Петренком, якого захопили поліцейські. Я вже думав, що побачу у Херсоні заляканих людей, але громада обурена і вимагає покарати всіх, хто вважає, що він вище народу. Тому ми зараз не повинні боятися брати відповідальність за своє майбутнє і за творення нової держави”.

Єгор Соболєв наголосив, що в останній тиждень ми отримали найважливіший урок.

“Ми не повинні ніколи і нікому дозволяти топтатися по закону, справедливості і ключових для нас поняттях – свободи і волі. Переслідування політиків і людей розпочалося тільки через одне – вони почали називати речі своїми іменами, боротися із корупцією і викривати ті численні факти зловживань, зокрема і на війні з Росією. Ми минулого року віддали за вугілля Путіну практично один мільярд доларів через Ахметова, Порошенка, які придумали таку сумнозвісну формулу як Роттердам плюс. Тому зараз українцям, які вже є європейцями у багатьох прийнятих рішеннях, шалено не вистачає тільки одного – добропорядного державного керівництва”,  зазначив Соболєв.

У “Русі нових сил” впевнені: існує одне просте рішення для Президента, народних депутатів і для всіх українців, які покладуть кінець корупції, – це прийняття закону про Антикорупційний суд, скасування депутатської недоторканності і вибори за відкритими списками, щоб олігархи припинили контролювати виборчі списки.

Юрій Дерев’янко переконаний, що кожний з нас сильно цінує такі поняття як воля, свобода, гідність і незалежність.

“Заради них наші батьки, діди йшли на вірну смерть, мріючи, щоб наша Україна справді була незалежною, процвітаючою, справедливою і успішною. Та зараз Президент всіх обманює, заявляючи, що він проводить реформи, підмінюючи хороші слова поганими діями. Та це привело тільки до одного – втрати довіри, і тому він вирішив прибрати політиків та співгромадян, які мають інший курс розвитку країни. Та ми боротимемося, щоб кожний наш активіст, який незаконно ув’язнений, був на свободі і ми побудували дійсно успішну та економічно процвітаючу країну”,  заявив нардеп.

На зустрічі з прикарпатцями виступив Степан Гойсан, якого затримали правоохоронці, інкримінуючи йому надумані злочинні дії, але він впевнений, що тільки разом ми можемо все здолати і укорінити на українській землі європейські цінності та стандарти.

І зараз на захист цих людей, незаконно ув’язнених та запідозрених у незрозумілих злочинах, піднімається вся Україна. Першою серед обласних рад прийняла звернення до вищого керівництва держави щодо недопущення політичних переслідувань саме Івано-Франківська, де ініціатором виступила депутат облради від фракції “ВОЛЯ” партії “Рух нових сил” Ольга Федишина.

“Зараз настав той переломний час. І тільки разом – до побудови України, де шануватимуть громадянські цінності і права, де не буде корупції, а пануватиме гідне життя. Той, хто бореться, – подолає все”,  наголосила Федишина.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: