fbpx

Чорногірські рятувальники розповіли про особливості своєї роботи

Суспільство 12:43, 27.10, 2016

Рятувальники Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста сьогодні у Франківську розповіли про робочі будні та готовність до дій в умовах можливих надзвичайних ситуацій осінньо-зимового періоду.

Вже понад рік група працює та дисклокується в обсерваторії на горі Піп Іван. Перших десяць місяців вони працювали в тестовому режимі, щоб вивчити маршрути та налагодити роботу –вирішити питання води, зв'язку тощо, розповів сьогодні на прес-конференції в обласному Управлінні ДСНС керівник Чорногірського гірського пошукового рятувального поста Тарас Бринда.

В штабі на горі Піп Іван наразі працює 10 рятувальників у тризмінному режимі (по 6 діб), але незабаром перейдуть на чотиризмінний режим (по 4 доби). Також рятувальники відзначають, що їм чимало допомагають волонтери.

Щодня на гору піднімаються туристи, але чимало з них не готові до погодних умов.

"Ми їх обігріваємо, даємо теплі напої, вони в нас на базі чекають покращення погодних умов. Це для нас буденність", – розповідає Тарас Бринда.

Через день туристи із собою приносять різноманітні прапори.

"В нас вже є ціла колекція прапорів – і українських, і різноманітних організацій", – додає Бринда.

Рятувальники відзначають, що зараз дуже важливо для них підготуватись до зими та до несприятливих кліматичних умов, а туристам радить перед походом вивчити маршрути та поцікавитись погодою, взяти аптечку та обов'язково зареєструватись на базі рятувальників.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: