fbpx

Рятувальники просять утриматися від поїздок на Закарпаття по Мукачівській трасі

Суспільство 16:13, 21.11, 2015

На автодорозі "Мукачеве – Івано-Франківськ – Рогатин – Львів» зупинили дорожній рух через зсуви ґрунту та селеві потоки.

У зв’язку з інтенсивними опадами, що пройшли протягом останньої доби в гірських районах Закарпатської області, відбулося зростання рівня води у річках Боржава, Ріка, Тересва, Теребля та Верхня Тиса, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій. 

Через негоду в Рахівському районі Закарпатської області місцями неможливий дорожній рух через зсув ґрунту та селеві потоки на проїзній частині дороги.

Зокрема, через сильні дощі, на автодорозі "Мукачеве – Івано-Франківськ – Рогатин – Львів" на ділянках:

– 164 км (село Костилівка), 177 км (село Білин) – перелив води та селевих потоків через проїзну частину;

– 182 км (село Кваси), (село Ділове)  зсув ґрунту.

Рух транспорту в цих місцях призупинений, проїзд відсутній.

Крім того, на автодорозі місцевого значення "Міжгір’я – Колочава – Усть чорна – Бедевля" (село Калини Тячівського району) внаслідок прориву дамби розмито земляне полотно дороги, здійснюється рух лише легкових автомобілів. 

На місці події працюють наряди ДПС, які здійснюють розпорядчо-регулювальні дії та надають допомогу учасникам дорожнього руху.

Організовано об’їзд по бічних дорогах через селище Славське та село Тухолька.

Для ліквідації наслідків негоди задіяні працівники Служби автомобільних доріг та рятувальники.

Рятувальники звертаються до водіїв із проханням тимчасово утриматися від поїздок у цьому напрямку у зв’язку зі складними погодними умовами.

На цей час у гірських районах інтенсивність опадів зменшилася. Спостерігається повільне зниження рівнів води у гірських притоках річок Тересва, Теребля Тячівського району та у місті Рахів.

Раніше користувачі соцмереж повідомляли, що на Рахівщині Тиса вийшла з берегів. Рятувальники попередили про загрозу підтоплення на Прикарпатті. 

На 21 та 22 листопада на Івано-Франківщині оголошене штормове попередження. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: