fbpx

Рятувальники вчили людей правил безпеки на міському озері у Франківську. ФОТО

Суспільство 22:26, 08.08, 2016

8 серпня рятувальники побували на Івано-Франківському міському озері. Його можна назвати найбезпечнішим місцем масового відпочинку людей у літній період в області.

Працівники пожежно-рятувальної служби поспілкувалися із відпочивальниками, нагадали їм найважливіші правила поводження поблизу водойм та вручили спеціальні застережливі листівки, інформує управління ДСНС в області.

Дехто із відпочиваючих стверджує, що вони знають, як потрібно безпечно поводитись під час відпочинку на водоймах, і відповідних правил обов’язково дотримуються.

"Звичайно, одноразово така акція мало що дасть, однак проводячи їх регулярно, надіємося на позитивний результат наших заходів та привернення ще більшої уваги населення до проблем безпеки, усвідомлення людьми необхідності дотримання правил життєдіяльності у побуті, на роботі та під час відпочинку", – йдеться у повідомленні.

На Івано-Франківщині пляжів, обладнаних згідно із "Правилами охорони життя людей на водних об’єктах України", дуже мало. З початку купального сезону на Прикарпатті уже зареєстровано 23 потопельники, з-поміж яких – двоє дітей. А щоб кількість таких випадків звести до мінімуму, працівники Управління ДСНС в області здійснюють спеціальні профілактичні рейди водоймами.

Управління ДСНС в Івано-Франківській області звертається до мешканців краю з проханням запам’ятати, що основними умовами безпеки на воді є: правильний вибір і обладнання місць купання; суворе дотримання правил поведінки під час купання та катання на плавзасобах. Суворо забороняється стрибати у воду з човнів, катерів, пірнати з містків, дамб чи високих берегів. Не слід влаштовувати у воді ігри. Не рекомендується відпочивати поблизу крутих, стрімких і зарослих густою рослинністю берегів. Особливого нагляду під час відпочинку поблизу річок, озер чи водойм потребують діти. Як свідчить статистика дитячих трагедій, у воді тонуть саме ті, хто ще не вміє добре плавати і при цьому заходить у велику воду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: