fbpx

Рятувальники попереджають про небезпеку холодів

Суспільство 15:34, 07.01, 2015

У зв'язку з похолоданням на Прикарпатті з обмороженнями до обласної лікарні доставлено людину.

Як свідчить статистика, щорічно в зимовий період до лікувальних закладів звертається чимало пацієнтів з переохолодженням та різними ступенями обмороження. А у період різких похолодань кількість потерпілих збільшується, застерігає управління ДСНС в області.

"У зв’язку з похолоданням на Прикарпатті з початку поточного року внаслідок обмороження травмована одна людина", – відзначають рятувальники.

За словами медиків, посилаються рятувальники, від переохолодження організму у людини найбільше страждають кінцівки. Спочатку вони червоніють, потім біліють, у них відчувається поколювання і навіть біль. При переохолодженні потерпілий не відчуває обмороженої частини тіла. Найбільш чутливі до переохолодження пальці рук, ніг, ніс і вуха. 

Першими симптомами переохолодження є почуття втоми та сонливості. Людина, при зниженні в неї температури тіла на декілька градусів, втрачає свідомість, внаслідок чого швидко настає зупинка дихання і кровообігу. При таких симптомах медики радять переохолоджену ділянку тіла одразу ж обережно розтерти теплими руками до відновлення нормальної чутливості. Ні в якому разі не можна розтирати снігом чи рукавицями, оскільки обморожена шкіра стає надто чутливою до пошкоджень. Потерпілого необхідно доставити у тепле місце і одразу ж звернутися за допомогою до медиків. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: