fbpx

Саакашвілі: РУХ НОВИХ СИЛ пропонує план змін, який за 15 років перетворить Україну в наддержаву Європи

Суспільство 14:01, 10.07, 2017

Якщо в Україні щороку на 10% збільшуватиметься ВВП, то кожні 6 років вдвічі зростатиме рівень життя пересічних громадян і за 15 років Україна стане наддержавою Європи. Команда партії РУХ НОВИХ СИЛ напрацювала план змін країни за 70 днів, втіливши які, можна буде досягти такого результату.

Третій президент Грузії, лідер партії РУХ НОВИХ СИЛ Михайло Саакашвілі розповів про це у програмі "На часі" на 402 каналі, повідомляє прес-служба партії.

Михайло Саакашвілі поділився досвідом свого президенства в Грузії, під час якого країна розвинулась до рівня успішної держави з високим рівнем життя.

"У мого попередника Шеварднадзе був найбільший в Грузії бізнес, його компанія коштувала десь 200 мільйонів доларів, коли він пішов у відставку і я став Президентом. Коли я закінчив президентство, у мене нічого не було, ніякого бізнесу, однак бізнес Шеварднадзе уже коштував мільярд доларів. А це тому, що країна прогресувала, ВВП зріс в чотири рази. Коли я став президентом, Грузія була втричі бідніша, ніж Україна, за обсягами ВВП. Коли я закінчив президентство, ВВП Грузії було вдвічі більше, ніж в Україні. І це ганьба для українських можновладців, тому що Україна має набагато більше ресурсів, ніж Грузія", – розповів Саакашвілі.

Політик повідомив, що команда РУХу НОВИХ СИЛ представила план зміни країни за 70 днів (5 сесійних тижнів у Верховній Раді). За його словами, сьогодні в України є декілька сценаріїв розвитку, один із них – втілити в життя цей план.

"Якщо щорічно ВВП зростатиме на 15%, що є цілком реальним, що ми будемо жити, як Польща десь за 10-12 років. Якщо ВВП зростатиме на 10%, що більш як реально за умови впровадження тих змін, які ми пропонуємо, то в Україні кожні 6 років вдвічі зростатиме рівень життя пересічних громадян, і десь за 15 років Україна стане наддержавою Європи. Це буде обґрунтовуватись її військовою силою, економікою і розмірами території. І Україна буде диктувати політику в Європі, як це зараз робить Франція, Німеччина чи Польща", – заявив Саакашвілі.

На переконання Саакашвілі, якщо українці оберуть сценарій, який пропонує теперішня влада, то Україну спіткає занепад.

"Якщо щороку ВВП зростатиме на 5%, що є найкращим сценарієм при теперішньому Уряді, то Україна завжди буде на межі існування. А при зростанні ВВП лише на 2%, як це зараз обіцяє влада, то Україну просто знищать",  запевнив Саакашвілі.

"Для стрімкого розвитку України в першу чергу треба знищити корупцію. У нас є план реальних змін і реформ на 5 сесійних тижнів Верховної Ради, за яким можна повністю змінити систему державного управління, економіки, податкову модель, систему освіти і охорони здоров’я",  запевнив політик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: