fbpx

"Самопоміч" відкликає свого міністра з Кабміну

Політика 06:37, 23.01, 2016

Політична рада партії "Об'єднання Самопоміч" прийняла рішення відкликати міністра аграрної політики і продовольства з уряду Арсенія Яценюка.

Лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що рішення про відкликання Олексія Павленка з посади міністра є відповіддю на повне ігнорування Кабінетом міністрів політичної відповідальності за прийняття бюджету, пише "Громадське телебечення".

Крім того, Березюк заявив, що "Самопоміч" виступає за переобрання уряду.

"Це рішення є відповіддю на повне ігнорування урядом політичної відповідальності, і апогеєм цього ігнорування було абсолютно непрозоре і непрофесійне прийняття Держбюджету. Це було приниження парламентаризму як такого. За цей хтось повинен нести персональну відповідальність", – сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Березюка, це був вимушений крок, який є допустимим в рамках коаліції. Фракція "Самопоміч" готова запросити інших учасників коаліції за стіл дискусії для того, щоб визначитися, як коаліція буде вирішувати ситуацію, що склалася в Україні.

"Самопоміч" пропонуватиме зміни уряду.

"Він (Олексій Павленко  ред.) хороший міністр, ми ним задоволені, але мова йде про політичну відповідальність за розвиток країни. Він був повідомлений про таке рішення фракції",  додав Березюк.

Олексій Павленко займав посаду міністра АПК з грудня 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: