fbpx

Санслужба назвала винуватців масового отруєння на Долинщині

Здоров'я 18:25, 19.09, 2016

За результатами епідеміологічного розслідування та лабораторних досліджень ймовірною причиною масового отруєння у лікувально-оздоровчому комплексі "Дружба" є порушення технології приготування їжі та санітарно-гігієнічного режиму у харчоблоці.

Як повідомляв КУРС, після святкування 11 вересня в лікувально-оздоровчому комплексі "Дружба" в с. Новоселиця Долинського району був зареєстрований спалах інфекційного захворювання.

З ознаками гострого харчового отруєння до лікувальних закладів Долинського та Рожнятівського районів звернулися 76 осіб, в тому числі одна дитина віком до 15 років. Стан хворих був розцінений як середнього ступеня важкості. Хворі скаржилися на загальну слабкість, підвищення температури, пронос, нудоту, блювоту, болі в животі. Всім постраждалим надавалася медична допомога в умовах стаціонарів. Станом на 19 вересня у 65 постраждалих лабораторно підтверджено діагноз "Сальмонельоз".

Під час епідеміологічного розслідування встановлено, що постачанням харчових продуктів для банкету займався ПП Лешанич. Двох працівників цього підприємства було обстежено бактеріологічно.

Сьогодні після проведеного лікування та повторного лабораторного обстеження зі стаціонарів виписали 19 осіб, які отруїлися в лікувально-оздоровчому комплексі "Дружба". 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: