fbpx

Потужну міжнародну нарколабораторію накрила СБУ у Франківську. ФОТО

Суспільство 17:06, 31.08, 2015

Співробітники управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області спільно з головним управлінням по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю МВС заблокували злочинну діяльність міжнародної організованої групи наркоділків.

Зловмисники створили дві потужні лабораторії в Івано-Франківській та Черкаській областях для продажу наркотиків як в Україні, так і в країнах ЄС. Вони вирощували марихуану методом гідропоніки, намагаючись селекціонувати більш потужні сорти.

Під час обшуків у них вилучено понад 30 кілограмів готової марихуани, вартість якої на чорному ринку – понад 3 мільйони гривень, а також майже тисячу рослин канабісу, спеціальне лабораторне обладнання, системи освітлення, зволоження і температурного режиму, добриво, велику кількість хімічних добавок, що використовувались у процесі вирощування наркотиків, повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці вже затримали чотирьох членів організованого злочинного угруповання, в тому числі й двох організаторів незаконного бізнесу – громадян однієї з європейських країн.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво чи збут наркотичних засобів) та ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування конопель) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: