fbpx

В Івано-Франківську розпочався літературний фестиваль "Карпатська Мантикора"

Культура 16:21, 03.10, 2014

Сьогодні, 3 жовтня, в Івано-Франківську за підтримки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника розпочався ІІІ Фестиваль метареалістичної літератури "Карпатська Мантикора". Одночасно з ФМЛ в актовому залі Прикарпатського університету проходили заходи Конвенту фантастики "Чумацький шлях".

У перший день Фестивалю відбуваються виступи письменників і дискусії на теми: "Література в темну епоху: позиції і можливості", "Патріотизм у літературі. Переваги і пастки суспільного служіння письменників", інформує ГК.

Серед учасників дискусій відомі письменники та організатори літпроцесу: Марія Галіна, Наталія Щерба, Володимир Рафеєнко, Степан Процюк, Ігор Сід, Володимир Аренєв, Володимир Єшкілєв, Юрій Володарський, Інна Корнелюк, Олена Мордвінова, Сергій Грабар, Олег "Скай" Силін, Дара Корній, Богдан Коломийчук, Ольга Деркачова.

Фестиваль триватиме два дні.

У другий день Фестивалю (4 жовтня) його учасники і гості зможуть взяти участь у сходженні на одну з наймістичніших вершин українських Карпат – гору Піп Іван, де в давні часи було язичницьке капище, а в тридцятих роках минулого століття ІІ Річ Посполита збудувала військову геофізичну обсерваторію "Білий слон". Нині ця обсерваторія зусиллями керівництва та науковців Прикарпатського університету (ректор – професор Ігор Цепенда) та Євросоюзу відбудовується як європейський міжнародний науковий центр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: