fbpx

СБУ радить прикарпатцям відмовитися від російських соцмереж та покинути групи, де обговорюється виїзд до Росії

Суспільство 15:21, 07.08, 2017

Служба безпеки України виявила факти розміщення мешканцями Прикарпаття оголошень у соцмережах з пропозиціями працевлаштуватися в РФ. Також в окремих спільнотах рекламують транспортні послуги з доставки до місць призначення.

Про це інформує прес-служба СБУ в області.

"Наголошуємо, що заборона надання доступу до інтернет-ресурсів держави-агресора була введена в тому числі для зменшення можливостей російських спецслужб вести діяльність на шкоду українським громадянам та державі", – йдетсья у повідомленні.

Участь у групах, де обговорюється виїзд до РФ, дає можливість спецслужбам цієї країни заздалегідь вивчити потенційних трудових мігрантів та їхні родинні зв’язки, щоб спланувати компрометуючі ситуації під час перебування заробітчан на території країни-агресора.

Такий штучний "компромат" спецслужби РФ використовують, щоб шантажем і залякуванням змусити громадян України до протиправної діяльності на шкоду національним інтересам своєї держави.

Для того, щоб не потрапити в наперед сплановану пастку спецслужб агресора, СБУ рекомендує обмежити використання перш за все російських соціальних мереж і сервісів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: