fbpx

Село Яворів відзначить цього року чотири ювілейні дати

Наша історія 17:36, 18.09, 2014

Село Яворів, що на Косівщині, цього року відзначає чотири ювілейні дати: 320-річчя першої писемної згадки про село, 120-річчя від дня народження заслуженого майстра народної творчості України Семена Корпанюка та ювілейні дати від дня народження письменників, вихідців з Яворова — 130-річчя Марії Колцуняк та 105-річчя Романа Яримовича.

Цим чотирьом ювілеям буде присвячено чотири події: регіональну науково-практичну конференцію "Яворів у контексті історії і етнокультури Гуцульщини та України", VI вернісаж гуцульських ліжників "Барвограй-2014", виставку-ярмарок художніх виробів та майстер-класи народних ремесел, встановлення меморіальної дошки Семену Корпанюку в музеї-садибі митця, інформує ОДТРК "Карпати".

Виходець з відомої династії різьбярів, заслужений художник України, а нині – голова обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва Василь Корпанюк переконаний, що сьогодні важко переоцінити значення таких заходів.

"Є історичні традиції великого спадку та набутку. Беручи до уваги сьогоднішню ситуацію, художнє мистецтво і народні промисли переживають не найкращий період. Є засилля антимистецьких речей. Тому необхідно знову звернутися до витоків, до справжнього, до того, що тривалий час і дотепер є прикладом для наслідування для молодого покоління – студентства, молодих майстрів, які можуть у сучасному світі трансформувати і по-своєму, по-сучасному подавати той набуток", – каже Василь Корпанюк.
В рамках Регіональної науково-практичної конференції “Яворів у контексті історії і етнокультури Гуцульщини та України” відбудуться пленарне та секційні засідання, за якими оргкомітет планує видати збірник матеріалів.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: